PUTAIN PUTAIN IK HEB DUMOULIN

PLOEGENPRESENTATIE TEAM BRAMBO/DE KANNIBAAL 2021

Het zijn bizarre tijden. Wedstrijden worden afgelast en veilingen worden online gehouden. Team Brambo/De Kannibaal wenst allereerst hen die de veiling mogelijk hebben gemaakt de hen toekomende erkenning te doen toekomen. Jan, maar met name Wijnand, dankzij jullie inspanningen hebben we ons niet hoeven te verlagen tot een bijeenkomst in een conferentiezaaltje in een Van der Valk achtige gelegenheid. Hulde hiervoor.

Nu is het wel zo dat mijn dankwoord wat minder overtuigend wordt uitgesproken met de kennis van nu. Het resultaat van de digitale veiling voor een van de grootste teams uit de geschiedenis van het wielerspel mag namelijk gerust als bedroevend worden bestempeld.

Dat komt enerzijds omdat het budget na de eerste ronde al vrijwel volledig was opgesoupeerd aan een 6 tal renners.

Aan de andere kant komt dat door de teleurstellende wijze waarop mijn mede ploegleiders aan de ene kant pragmatisch hebben willen vasthouden aan de oude regels, maar anderzijds ook hebben laten merken dat zij de regels menen te kunnen aanpassen als hen dat goed dunkt.

Een heel redelijk voorstel om ploegleiders die dat zouden willen na fase 1 een renner terug te kunnen laten geven aan de veiling, waardoor een aantal ongelukkigen als Arne, Kees en zeker ook ondergetekende niet al te veel nadeel van de digitale gang van zaken zouden ondervinden werd niet eens weggestemd alvorens te worden afgeserveerd. Terwijl de regels later bij een foutje van een niet nader te noemen ploegleider uit Harderwijk, met nota bene slechts een nadeel van slechts een speelpunt, zonder meer opzij werden gesteld door een door zich zelf benoemde veilingmeester uit Loenen aan de Vecht. Zijn naam laat ik uit waardering voor, en immens medeleven, met zijn vrouw en kinderen ook maar in het midden. Deze Napoleonistiche hedonist heeft gemeend de regels op Hitleriaanse wijze opzij te kunnen stellen, terwijl dat in de eerder genoemde, veel schrijnendere gevallen, dus niet gebeurde. Een staaltje van fascistisch amateurisme op het hoogste niveau waardoor de eerlijke en hardwerkende ploegleiders met hun ploegen al bij voorbaat op achterstand werden gezet.

WOUT VAN AERT 51 puntjes

Een absolute musthave was hij. Voor Team Brambo, was het ofwel Roglic, ofwel Van Aert. Roglic werd wel erg duur, en van Van Aert kunnen we hetzelfde zeggen. Daar was echter gelet op de inkoopstrategie niets meer aan te doen. Deze superknecht in de Tour mag verder overal zijn eigen kans gaan. Wellicht zelfs dat hij in de tour voor een etappezege en de gele trui in de beginfase mag strijden. Maar vooral voor de klassiekers en het WK geldt Wout per definitie als een favoriet als hij start. Kan 60 verdienen

PUTAIN PUTAI douze points

Ik heb niets met Tom. Is altijd veel te duur geweest in ons spel. Dat kwam omdat veel ploegleiders zich met hem meenden te kunnen identificeren. Een hardwerkende sympathieke Nederlandse rondewinnaar. Had bovendien vergeten het nieuws te volgen voorafgaande aan de eerste fase. Wist dus niet dat hij met zijn labiele karakter en instabiele manier van fietsen besloten had tot een jaar sans.  Zoals eerder gememoreerd toonde niemand enige clementie, terwijl in andere vergelijkbare gevallen met een hele andere maat werd gemeten.

ENRIC MAS 17 punten

Een toevallig eveneens in Loenen aan de Vecht wonende collega bleef maar doorbieden op deze klasbak, die helaas niet meer in aanmerking komt voor welke jongerentrui dan ook en dus veel te duur is betaald. Deze fout valt de ploegleiding volledig toe te rekenen @jokerwaanzin. Enric wordt weer 5e in de tour en de vuelta. Daar zal het helaas bij blijven. Verwacht resultaat 10

BENOIT COSNEFROY 7 puntjes

Groot talent. Niet te duur eindelijk wat empathie tijdens de veiling, maar dat komt natuurlijk ook door zijn slepende meniscusblessure. Kan maar zo 11 verdienen

SONNY BOY COLBRELLI 5 punten

In een eerder stadium afgelopen jaar heb ik over deze tegenvallende senior gezegd dat ik hem  nooit meer in mijn ploeg wilde hebben. Gedreven door mijn stelling dat het toch de beste Italiaans klassiekerenner is en het feit dat ik er vorig jaar, of het jaar daarvoor 10 voor heb betaald heb ik hem toch weer ingelijfd. Hup Sonnyboy. Verwacht resultaat 3

DYLAN TEUNS 5 puntjes

De nieuwe Gilbert. Acceptabel geprijsd. Leuk voor de Ardennen. Daar had ik nog niemand voor. Kan 11 opbrengen

 

Dan volgt 2 weken later de 2e fase. Ik had nog 3 puntjes te besteden om 4 renners te kopen.

Nu dan een dankwoordje voor mijn collegae. Enig empathisch vermogen kan jullie toch niet volledig  worden ontzegd. Met mijn eentjes en 0 ben ik heel tevreden.

 

QUINN SIMMONS

Keihard de beste in de jeugd op de kasseien. Komt zijn doorbraak dit jaar? Ben bang van niet. Hij is 20 jaar oud en kan de veldrijders niet bijhouden. Maar een groeibriljant in alles, ook in zijn politieke opvattingen nog veel ontwikkeling mogelijk.

GINO MADER

De nieuwe Cancellara. Kan alleen veel beter bergop en veel slechter tijdrijden. De voornaamste overeenkomst op dit moment tussen beide renners is hun nationaliteit.

HAROLD TEJADA

Colombiaans toptalent, mind my words, rijdt voor Astana en krijgt daar een vruchtbare medische begeleiding

ANTON PALZER

Rijdt voor Bora vanaf 1 april. Maakt eerst het skiseizoen af. Bij Bora zien ze het in hem zitten. Bij Team Brambo/De Kannibaal wordt een voorzichtige vergelijking met Primoz gemaakt, ook alhier ontdekt.