Bram

         
1 VAN AVERMAET Greg CCC 34 1639 30
2 MAS NICOLAU Enric QST 24 897 16
3 GILBERT Philippe QST 37 949 15
4 EWAN Caleb LTS 25 736 15
5 TEUNS Dylan TBM 27 911 8
6 ZAKARIN Ilnur TKA 30 473 5
7 BAUHAUS Phil TBM 25 196 3
8 EVENEPOEL Remco QST 18 0 3
9 VUILLERMOZ Alexis ALM 31 440 1
10 CARTHY Hugh EFD 25 390 1
11 KENNAUGH Peter BOH 30 249 1
12 COSNEFROY Benoit ALM 24 229 1
13 O’CONNOR Ben DDD 24 221 1
14 SAJNOK Szymon CCC 22 196 0

Zelden ben ik met meer frustratie van de veiling teruggekomen. Het leek wel of iedereen het op mij gemunt had. Met name Harry, Roy en Kees hebben hele vuile spelletjes gespeeld. Bob Jungels niet meer in mijn ploeg.  Zestien betaald voor Mas. Uit frustratie Roy Bauhaus afhandig gemaakt. Wahlscheid laten lopen. Rik Zabel vergeten te kopen. En Van Avermaet gekocht. Ik heb helemaal niets met Greg.

De kop van mijn ploeg is te duur en bovendien heel eenzijdig, 3 belgen en een sprinter. Met de renners vanaf Zakarin ben ik dan weer wat minder ontevreden.

Traditiegetrouw zal ik weer een onderscheid en later een evaluatie maken van de renners die ik niet wilde hebben en de anderen.

Ter herinnering. In het eerste jaar hadden de renners die ik niet wilde hebben een positief resultaat. In het tweede juist de renners die ik wel wilde hebben. Ik verkeer nog altijd in de veronderstelling dat de renners die ik eigenlijk niet wilde hebben beter zouden moeten renderen, omdat ik daarvoor relatief minder wil betalen.

De eerste groep. De renners die ik graag wilde hebben bestaan uit de volgenden.

Mas. De nieuwe Contador. Toptalent. Heeft alleen nog veel te weinig ervaring. Acht was een leuke prijs geweest. 16 zal veel te duur blijken.

Gilbert. Na het vertrek van Terpstra zal er voor de renners als Gilbert meer ruimte komen bij Quick Step. Vorig jaar teveel in een beschermende rol gereden. Daarom toen maar een punt of 9 verdiend. Het jaar daarvoor waren dat er 40. Bovendien zwaar ten val gekomen in de Tour en het naseizoen gemist. Ik vind 15 een heel redelijke prijs voor deze topper die graag de 2 op zijn palmares nog ontbrekende klassiekers Milaan San Remo en Parijs Roubaix op zijn naam wil schrijven.

Evenepoel. De nieuwe Merckx, gaat de langdurige joker van Jungels overnemen. Puur gekocht voor de toekomst. 3 is te duur voor een jongen van 18.

Vuillermoz. Wil ik altijd graag in mijn ploeg hebben. Springveer eerste klas. Kan maar zo eens de Waalse Pijl winnen. Is echter de laatste jaren steeds minder goed geworden. Voor 1 toch erg blij mee.

Hugh Carthy. Aankomend Brits rondetalent. Komt nu in de jaren dat er al wat geoogst kan worden.  Erg blij mee voor 1.

Kennaugh. Kwam vorig jaar over van Sky. Toen 3 voor betaald en ondanks ernstige psychische problemen nog 2.7 opgeleverd. Is echt kopman in sommige koersen bij Bora. Spotgoedkoop.

Cosnefroy. Grootste talent uit 2016. Moet nog rijpen. Krijgt hij tijd voor. Ook van mij. 1 is nog teveel. Maar wordt langdurig jokerproject.

O’Connor. Bill Mitchell is lyrisch over hem Logisch. Hij komt uit Australie. Lag vorig jaar op koers voor top 10 in de Giro. Ronderenner in de dop. 1 is niet duur.

Sajnok. ‘Toch mogen we volgens Ten Dam de Poolse jongens niet onderschatten. “Łukasz Owsian is een echt trainingsbeest, maar vooral Szymon Sajnok heeft indruk op mij gemaakt. Hij is pas 21 jaar jong, maar hij werd al wel wereldkampioen Omnium op de baan. Dat is echt een talent die eraan komt.”

Op basis van deze woorden van zijn teamgenoot bij CCC Ten Dam is Sajnok voor 0 aangeschaft. Dat lijkt niet te duur.

Dus 38 punten uitgegeven aan renners waarin ik het echt zie zitten. Mijn frustratie over het verloop van de veiling is dus prima verklaarbaar.

Dan de renners waar ik veel minder mee heb.

Avermaet. Kees biedt al jaren rond de 50 voor deze oude stoemper. En hij is econoom, Kees dus (Greg niet, Greg smijt met zijn krachten en weigert spaarzaam te rijden). Dat (dat Kees econoom is)was de reden om 30 te bieden. Bleef er aan hangen. Misschien toch niet echt duur?

Ewan. Sprinter. Ik ben geen sprinterstype. Vond 16 niet echt duur. Zeker als Ackerman 19 kost. Aan de andere kant Gaviria was slechts 19 en die heeft wel ausdauer. Kan toch altijd makkelijk 15 verdienen. En het is ook wel eens leuk om de sprintersetappes in de tour te bekijken. Heeft met het oude treintje van Greipel in ieder geval een ploeg die meer voor hem doet dan zijn ploeg van vorig jaar.

Teuns. Komt weer terug waar zijn succesverhaal in 2016 begon. Kostte Arne vorig jaar een punt of 16. Rijdt nu bij een nieuwe ploeg. Ik vind 8 niet echt duur voor deze topper.

Zakarin. Kost al jaren meer dan 10. Ik vind 5 echt een spotkoopje. Mag hem niet. Kan niet sturen en heeft gedoped. Toch erg blij mee.

Bauhaus.  De slechtste Duitse sprinter. Puur gekocht om Roy terug te pakken. Rick Zabel is niet verkocht en ik heb 3 teveel betaald voor deze natte krant.

Dus 62 betaald voor renners die ik liever niet wilde hebben. Ik hoop echt dat mijn hypothese uit komt en deze groep wel rendeert. Maar een score boven de 100 lijkt mij een utopisch waanbeeld.