EN ENIGE REFLECTIE OVER DE KANSEN EN HET LANGLOPENDE ONDERZOEK

Al enige jaren onderzoek ik de juistheid van mijn stelling dat renners die ik voorafgaand aan de veiling niet wilde hebben relatief beter renderen dan de renners die ik wel wilde hebben, omdat ik voor de laatste categorie bereid ben verder te gaan en zich in de eerste groep voornamelijk gunstig geprijsde renners zullen bevinden.

Dit jaar is een uitstekend jaar om deze stelling nader te onderzoeken, omdat ik slechts heel weinig renners heb kunnen kopen die ik graag wilde hebben. Van Aert, Evenepoel, Ewan, Hayther en Pidcock, werden eenvoudigweg te duur.

Mijn ‘koopjes’ zijn:

Simon Yates, ik heb nog nooit een Yates gehad, maar altijd gedacht dat Simon beter was dan Adam. Hij rijdt bovendien de giro, waar hij grote kans heeft op het podium en niet de tour. Ik vind 17 niet duur voor iemand die nog maar 29 is en ook wel eens meer dan 30 heeft gekost.

Peter Sagan, ik heb niks met Sagan, maar hij heeft een nieuwe ploeg. Ik hoop dat hij Van Aert bij kan houden in de klassiekers en de Tour. Hij lijkt oud, maar is nog maar 31. Zestien punten is de laagste prijs in tijden. Hup Peter.

Marc Hirschi, kostte vorig jaar het dubbele, maar reed weinig. Nu heeft hij helaas net een heupoperatie achter de rug. Maar won 2 jaar geleden de Waalse pijl en is nog maar 23. Potentie genoeg. 13 punten

Kung, een allrounder die dit jaar ook in de klassiekers hoopt te scoren. Kan dat nog voor 9? Het leek op de veiling op sommige momenten wel ‘De Dolle Dwaze Dagen’ van de Bijenkorf.

Geraint Thomas, ook al weer voor half geld, 8 punten, begint wel een beetje op leeftijd te komen.

Dat geldt nog meer voor Nibali voor 4, die de 37 aantikt. Gaat wel alle monumenten rijden en twee rondes, en niet voor spek en bonen.

Kwiatkowski voor 3? I rest my case.

Rohan Dennis voor 3? Kost normaal 20, rijdt nu bij Jumbo op een goede fiets.

Campenaerts, Halvorsen en Taaramae, wilde ik ook niet hebben. Maar 2 punten voor deze 3 renners is geen cent te veel. Uno X de ploeg van Halvorsen wil hogerop en gaat veel rijden. Campenaerts gaat in veel rondjes in de top 5 rijden en Taaramae beleefde vorig jaar zijn 2e jeugd in de Vuelta.

De door mij wel gewenste renners zijn:

Cosnefroy, 26 jaar, min 4 joker, dankzij de joker niet teveel betaald met 10, het zou de broer van Alaphilippe kunnen zijn, heeft hem vorig jaar in een sprint met 3 ook al eens verslagen. Waar bij Julian de sleet er wel zo’n beetje op zal zitten is Benoit nog maar 26. Het komt er aan, een klassieker voor deze klasbak.

Girmay Hailu Biniam, mijn chocoprins uit Eritrea, nu al een hele sterke eendagsrenner, wint al geregeld en is nog maar 21. 4 is wel veel, zeker als je weet dat Ayuso ook 4 heeft gekost, die wilde ik eigenlijk veel liever.

Chaves Rubio, ik kreeg het idee dat hij de malheur vorig jaar een beetje achter zich heeft gelaten. Hoop op top 5 in de giro en nog een etappe ergens, 3 lijkt een redelijke prijs.

Covi, nog zo’n groeibriljant, 23 jaar, rijdt voor UAD een sterke kerel al, strijd met Girmay voor de, vanwege de verkoop van Mas,  vrijgevallen joker. Of hij de 3 punten nu al terug gaat verdienen is niet zeker.

Quinn Simmons, mind my words, wint over 3 jaar Roubaix, nu al ruim bejokerd, ook leuk om Simmons en Girmay in dezelfde ploeg te hebben. Als dat geen vuurwerk oplevert! Drie is wel wat duur.

Tolhoek heeft snode plannen bij Trek, mag nu meer zijn eigen kans gaan en kan dat ook, 1 punt.

Tenslotte Ilan van Wilder, het nieuwe Belgische rondetalent, heeft ook nog kans op de vrijgekomen joker. 1 punt.

Kortom 25 betaald voor 7 renners, die ik graag wilde hebben en 75 voor de 11 anderen. Ik ben benieuwd.