Het stelt mij tevreden dat ik dit jaar mijn jaarlijks terugkerende experiment waarbij ik het rendement van renners die ik niet wilde hebben vergelijk met renners die ik wel wilde hebben- in de vooronderstelling dat de eerste groep meer oplevert dan de tweede, omdat ik voor de tweede groep relatief meer betaal-niet kan uitvoeren. Ter herinnering, uit de vorige 3 edities is deze vooronderstelling een maal bewezen en twee maal onderuit gehaald. Het stelt mij daarom tevreden dat ik dit experiment nu niet kan uitvoeren. Hoe komt dat? Nou simpelweg omdat ik geen renners gekocht heb die ik eigenlijk niet wilde hebben.  Als mijn onderzoek klopt moet ik dus uit deze groep zeker meer rendement halen dan ik er voor heb uitgegeven.

In die zienswijze kan overigens het experiment toch doorgaan. Als ik dit jaar immers rendement haal bewijst dat wederom dat mijn vooronderstelling onjuist is.

Hoe groot is die kans? Veel van u zullen denken dat die kans niet zo groot is, omdat vrijwel al mijn renners uitsluitend willen pieken in de tour en het alleen in de tour realiter  onmogelijk is om meer dan 100 punten te verdienen. Anderen, waaronder ik, zien met het bergachtige WK en OS aan de horizon de kans op een positief resultaat minder negatief in.

Wie zijn dan die renners?

1 BERNAL Egan Arley INS 23 51
2 MAS NICOLAU Enric MOV 25 14
3 PORTE Richie TFS 35 10
4 COLBRELLI Sonny TBM 30 9
5 ARU Fabio UAD 30 5
6 CHAVES Jhoan MTS 30 4
7 COSNEFROY Benoit ALM 25 2
8 KREUZIGER Roman NTT 34 1
9 VUILLERMOZ Alexis ALM 32 1
10 HAGEN Carl Fredrik LTS 29 1
11 SAJNOK Szymon CCC 23 1
12 SIMMONS Quinn TSF 20 1
13 EG Niklas TFS 25 0

Bernal, 23 jaar nog maar, rijdt desalniettemin niet voor wit, maar voor geel. Won de tour vorig jaar met speels gemak. En daarnaast nog een tweetal kleinere rondes waaronder Zwitserland en ik meen twee eendagskoersen. Het zou mijn niet verbazen als dit Colombiaanse wonderkind dit jaar meer dan 100 oplevert. Voor 51 dus uiterst schappelijk geprijsd.

Enric Mas. Mijn ontdekking, was twee jaar geleden tweede in de Vuelta. Vorig jaar een beetje tegenvallend gereden. Maar nu bij Movistar in de rol van Quintana, Carapaz en Landa samen. Wordt alom de nieuwe Contador genoemd. Ik denk dat we niet gek moeten opkijken als hij 25 verdient. 14 is dus zeker niet duur. Volgend jaar een -2 joker. Worden dit Fuglsang achtige taferelen?

Richie Porte. 10 is niet duur. Heeft op het moment van schrijven de beste papieren om de TDU te winnen. Dat zouden er al 11 opleveren. Als hij blijft zitten op zijn fiets is een opbrengst van 20 helemaal niet zo gek.

Sonny Colbrelli voor 9? Doe normaal. De beste Italiaanse klassieke renner. Hoop dat hij dit jaar de monumenten gaat betwisten. Verdient nooit meer dan 15, kans op 8 is ook reëel. Zet hem in mijn voorspelling op 12.

Aru, komt hij er boven op? Hij gelooft zelf van wel. Is kopman in de tour. Pogacar hoeft echter niet voor hem te knechten. De rest van de ploeg wel. Verdient 0 of 25, dan is 5 geen slechte prijs. Zet hem in mijn voorspelling op 12.

Chaves voor 4? Hoe kan dat? Geldt eigenlijk hetzelfde voor als voor Aru. Als hij zich weet te herstellen van zijn 2 matige voorgaande seizoenen is het een topkoop. Anders ben ik 4 punten kwijt, maar heb ik wel een goedlachse en aimabele renner in mijn ploeg. Voorspel hem op 7.

Cosnefroy voor 2. Vorig jaar 8 verdiend. -2 joker. Wordt nieuwe Alaphilippe genoemd. Voorspel hem voorzichtig op 13. Topkoop

Kreuziger voor 1. Heb hem heel vaak gehad en hij heeft mij nooit teleurgesteld. Wordt wel wat ouder maar was in 2018 nog 2e in de Goldrace. Schat hem in op 2

Vuillermoz. Springveer. Ook wel wat ouder. Bovendien, zo wisten mijn collega’s na het afhameren te vertellen, zwaar geblesseerd. 1 is 1 teveel.

Carl Frederik Hagen. Is al 29, maar wielrent pas 3 jaar. Is een zuigertje maar een beter zuigertje dan Meintjes. Heeft zich vorig jaar naar de 7e plaats in de Vuelta gezogen. Heeft nog veel potentie. 4 is weinig, maar ik heb hem voor 1. Voorspelling 4

Sajnok 1, ook door mij ontdekt, groot talent. Sprintte vorig jaar al dicht in de Vuelta. Vandaag helaas gevallen in de TDU. Voorspelling 2

EN DAN DAMES EN HEREN!!!!!! De nieuwe Evenepoel. QUIN SIMMONS. Had hem voor 3 op de lijst staan. Heb hem voor 1 gearresteerd. Wereldkampioen bij de beloften op ongevenenaarde wijze. Toptalent. Vanuit mijn ervaring met Evenepoel kan hij maar zo 20 verdienen. Schat hem in op 4.

Niklas Egg voor 0. Had liever Atilio Viviani gehad, maar ook Eg wielrent nog maar kort en heeft veel potentie. Ik schat hem in op 2.

Als ik al deze verwachte punten bij elkaar optel kom ik op 203 en zie ik een kansje om het spel voor de 4e keer te winnen.