Zoals meestal was ik direct na afloop van de veiling zeer tevreden met mijn ploeg van vooral klimmers en sprinters. Nu de eerste euforie is weggeëbd geef ik hier een objectieve beschrijving van mijn renners. Tussen haken de geschatte te behalen punten.

Simon Yates (20-40)

De absolute kopman van mijn ploeg en van Michelton-Scott. Bereikte twee jaar geleden de top toen hij in mijn ploeg meer dan 50 punten verdiende. Na een welverdiend rustig 2019 staat het vizier weer op scherp. Met als belangrijkste doelen de Giro en de Olympische wegwedstrijd verwachten we een hoge score. Het WK behoort ook tot de mogelijkheden.

Alexander Kristoff (15-25)

Kasseienvreter, specialist in zware omstandigheden, en sprinter die al jaren 20 punten of meer verdient. Gekocht als alternatief voor Sam Bennett die voor de hoofdprijs wegging. Slaat dit jaar de Tour over en gaat na de klassiekers in de Giro sprinten.

Davide Formolo (10-18)

Brak vorig jaar definitief door met o.a. een 2e plek in LBL en gaat het stokje overnemen van Nibali als beste Italiaanse ronderenner. Rijdt een geweldig programma: de heuvelklassiekers, Giro en Vuelta en heeft ook zijn zinnen op Tokio gezet.

Ivan Sosa (5-12)

Jonge Colombiaanse klimsensatie die vorig jaar sterk op het hoogste niveau debuteerde bij Ineos. Wordt als kopman uitgespeeld in de Vuelta, een wedstrijd die door veel toppers dit jaar wordt genegeerd vanwege de Olympische Spelen en het WK.

Jasper Stuyven (5-15)

Voor het 3e jaar op rij in mijn ploeg, deze keer weer voor de juiste prijs. Die grote zege kan niet lang meer uitblijven en kan zowel in het voorjaar als het najaar vallen. Rijdt bij Trek met een zeer sterk collectief voor de klassiekers.

Michael Woods (5-15)

Vervangt na 7 jaar trouwe dienst Dan Martin en kon ik voor een prikkie losweken bij Kees. Gehaald voor de grote wedstrijden in dit klimmersjaar: richt zich op de Tour, de Olympische Spelen en het WK en heeft een sterke ploeg om zich heen.

Christophe Laporte (6)

Talentvolle sprinter van Cofidis die door zijn goede resultaten Bouhanni naar de achtergrond verwees. Gaat zich door de komst van Viviani op de kleinere wedstrijden richten en kan dan overal winnen. Kleine rondjes lust hij ook.

Cort Nielsen (5)

Nog een rappe man, verhuisd van Astana naar Education First. Viel vorig jaar tegen en dat verklaart zijn lage prijs. Durft groot te dromen: wil Milaan – Sanremo winnen. Dat zal dit jaar niet lukken maar kan in veel soorten wedstrijden scoren.

Oscar Rodriguez (3)

Enorm klimtalent met ook een goede tijdrit. Viel op in de Vuelta en verdiende daarmee een contract op het hoogste niveau bij Astana. Groeibriljant.

Ivan Garcia (3)

Snelle jonge Spanjaard met een voorliefde voor de klassiekers. Kan ook heuvels goed verteren. Kreeg contractverlenging door zijn enthousiaste manier van rijden en is jokermateriaal.

Florian Senechal (3)

Kasseienspecialist uit de Quickstep stal. Altijd goed in Parijs – Roubaix en kan kleinere koersen winnen.

Niccolo Bonifacio (5)

Rijdt zijn 6e profseizoen maar is nog maar 26. Gehaald voor de kleine wedstrijden in België en Frankrijk waar hij er lustig op los kan sprokkelen.

Patrick Konrad (3)

Oostenrijkse alleskunner die het beste tot zijn recht komt in de heuvels. Reed onder meer top 10 in Baskenland, de Waalse Pijl en San Sebastian. Gaat opnieuw de Giro rijden waar hij al eens 7e werd.

Alberto Bettiol (7)

Eigen ontdekking en voor het 4e jaar bij mij in de ploeg. Tjokvol talent maar nog een tikje lui. Heeft sinds vorig jaar een coach die hem weet te stimuleren, en dan is de sky de limit. Was de allerbeste in de Ronde van Vlaanderen waar hij de gehele wereldtop op afstand hield. Volgend jaar een -3 joker.

Louis Meintjes (2)

Nog een renner die nog nooit voor een andere ploegleider uitkwam. Kampte de laatste twee jaar met blessureleed en moet dit jaar terug op niveau komen. Ik verwacht een geruisloze top 10 klassering in een grote ronde.

Geoffrey Bouchard (2)

Debuteerde afgelopen jaar bij de profs en won meteen de bergtrui in de Vuelta. Mag het hele jaar overal lekker aanvallen en hier en daar wat puntjes sprokkelen.

Nicola Bagioli (1)

Jonge sprinter gehaald voor de kleine Italiaanse wedstrijden waar zijn Androni ploeg overal start.

Timo Roosen (3)

Klassiekerrenner uit de Jumboploeg met een sterk eindschot. Afgelopen jaar al aangetrokken maar veel blessureleed verpestte zijn seizoen. Geen punt, mag dit jaar aantonen dat ik het goed heb gezien.

Jonas Vingegaard (3)

Nog een Jumborenner maar een allrounder met net zo’n sterk eindschot. Gaat zich op de kleinere ronden richten en kan er daar meerdere van winnen.

Simone Velasco (3)

Alweer een jonge Italiaan. Gespecialiseerd in het eendaagse werk en kan daarnaast bovengemiddeld klimmen en sprinten. Verruilde de bescheiden Neri Sottoli ploeg voor het sterkere Gazprom dat een overwegend Italiaans programma rijdt.

Krists Neilands (5)

Letse allrounder die vorig jaar op het hoogste niveau debuteerde en meteen verschillende koersen won. Rijdt ook dit jaar voor de ambitieuze Israel Start-up Nation ploeg en gaat met sterkere ploegmaats alleen nog maar meer winnen.

Ben Dyball (4)

Australische dertiger met een sterke tijdrit die zijn punten vooral in Aziatische ronden pakt. Komt dit jaar uit voor de veelgeplaagde NTT ploeg.

Baptiste Planckaert (3)

Sprinter uit de bescheiden Wallonie-Brussel ploeg die in de vele Belgische en Franse wedstrijden zijn punten scoort.

Timothy Dupont (3)

Zelfde type renner als Planckaert. Vorig jaar als gratis renner veel opgeleverd en dat leverde hem een nieuw verbeterd contract op.

Pjotr Havik (2)

De 2e Nederlander in de ploeg en weer een sprinter. Rijdt voor het Noorse Riwal een programma van kleinere wedstrijden waar hij kan sprokkelen.