MAS NICOLAU Enric

27

19

Ik had Adam Yates of Joao Almeida als kopman bedacht maar beiden werden te duur. Enric Mas is een onverwacht maar uitstekend alternatief. Absolute kopman bij Movistar met grote ambities voor de Tour en Vuelta. Kan podium rijden in beide wedstrijden maar gaat vol voor de winst. Kan daarnaast ronden van een week winnen. Ook leuk om een -3 joker uit te schakelen.

GAUDU David

25

12

Nog een ronderenner en eentje die ik graag wilde hebben, en voor wel meer dan 12 punten. Mikt op Parijs – Nice, de Ardennen en de Tour. Heeft grote ambities en kan goed tegen de druk van het kopmanschap, iets dat niet van zijn ploegmaat Pinot kan worden gezegd. Heeft de leeftijd bereikt om zich tussen de wereldtop te nestelen.

STUYVEN Jasper

29

11

Reed al 3 jaar bij mij maar uitgerekend zijn eerste klassieker won hij in de ploeg van Jan. 11 punten is niet duur voor een potentiele monument-winnaar.

NIZZOLO Giacomo

32

9

Verhuisde naar Israel Startup Nation waar hij zijn eigen sprinttrein krijgt. Mikt op de klassiekers en de Giro.

MATTHEWS Michael

31

8

Kopman van het Australische Team BikeExchange. Had een mislukt 2021 maar is een favoriet op het WK in eigen land. Dit jaar staan de Canadese wedstrijden bovendien weer op he programma, waar Matthews altijd goed is.

VIVIANI Elia

32

8

Ik wist nog een topsprinter op de kop te tikken. Verruilde het immer matige Cofidis voor Ineos en dat is extreem goed nieuws. Is zeker het dubbele waard van wat ik moest betalen.

SENECHAL Florian

28

5

Rappe klassiekerspecialist die kansen heeft in alle Vlaamse wedstrijden vanwege zijn sterke ploeg. 5 punten is belachelijk goedkoop.

PORTE Richie

36

5

De eerste echt ongeplande aankoop, gekocht omdat hij veel te goedkoop weg dreigde te gaan. Verdiende de afgelopen jaren altijd 15+ punten, ook zonder het wegens corona afgelastte Australische programma.

MARTINEZ Daniel

25

4

Rasklimmer van Ineos die vorig jaar 5e werd in de Giro. Won al eens de Dauphine. Programma is nog niet bekend maar kan zomaar een grote uitschieter worden.

LATOUR Pierre-Roger

28

2

Behaalde zijn grootste successen bij mij in de ploeg maar heeft een paar magere jaren achter de rug. Verkaste naar TotalEnergies voor een frisse start en is kopman voor het rondewerk. Voor 2 punten mag hij tegenvallen maar ik verwacht een punt of 5.

SOLER Marc

28

2

Een van de grootste pechvogels van vorig jaar met meerdere zware valpartijen en dito blessures. Rijdt in dienst van de beste renner van dit moment maar krijgt kansen in de kleinere ronden.

FROOME Chris

36

2

De kans dat Froome toch weer iets van zijn oude vorm terugkrijgt is niet groot, ik reken dus nergens op. Maar als dat wel gebeurt ben ik spekkoper. We gaan het zien.

TILLER Rasmus

25

1

Rasmus Tiller stond op de geheime lijst. Noorse krachtpatser voor het Vlaamse klassiekerwerk en bovendien rap. Reed afgelopen jaar van maart tot oktober ereplaatsen bijeen. Jokermateriaal.

ROTA Lorenzo

26

1

Specialist in heuvelachtig terrein. Werd zomaar 4e in San Sebastian en bevestigde daarna met een sterk Italiaans naseizoen.

AFFINI Edoardo

25

1

Italiaanse tijdrijder die al meermaals grote kleppers heeft verslagen.

SKJELMOSE Mattias

21

1

De jongste renner in mijn ploeg en een enorm talentvolle klassementsrenner. Gehaald met het oog op de toekomst.

MAJKA Rafal

32

1

Beetje over the hill maar nog altijd in staat top 10 te rijden in een grote ronde. Gaat voornamelijk knechten voor Pogi maar er is meer dan genoeg gelegenheid voor een bescheiden winst.

LAFAY Victor

25

1

Won vorig jaar een Giro-etappe door solo aan te komen. Klassementsrenner, gehaald voor de kleinere ronden.

BETTIOL Alberto

28

1

Voormalig winnaar van de Ronde van Vlaanderen. Oersterk, maar heeft een twijfelachtige trainingsvlijt. Als zijn trainers hem weten te motiveren kan hij iedere eendagswedstrijd winnen. Inmiddels een -4 joker dus hoogstwaarschijnlijk nog een hele tijd bij mij in dienst.

GARCIA Ivan

26

1

Is ook een meerjarenproject en op dit moment een -1 joker. Klassiekerrenner bij Movistar die een matig jaar reed. Maar is nog jong dus veel ruimte voor verbetering.

MOSCHETTI Matteo

25

1

De rest van mijn ploeg bestaat vooral uit sprinters. De eerste rijdt in dienst van de sterke Trekploeg. Dreigde vanwege voorzeggen door een andere ploegleider weggekaapt te worden, maar dat kon ik nog net voorkomen.

SARREAU Marc

28

1

Net als de vorige 3 renners behouden voor mijn ploeg, al heeft Sarreau wel iets te bewijzen dit jaar. Moet in de vele Franse wedstrijden de nodige puntjes bij elkaar kunnen sprinten. Maar als dat niet gebeurt nemen we aan de eind van dit jaar afscheid.

WALLS Matthew

23

1

Ook van de geheime lijst. Viel op door in Piemonte gerenomeerde sprinters te verslaan en rijdt bij een sterke ploeg.

EEKHOFF Nils

23

1

Groot Nederlands talent dat zich 1 minuut wereldkampioen waande maar toen onterecht werd teruggezet door de jury. Ik had hem vorig jaar al in het vizier en nu kon ik hem goedkoop oprapen na een tegenvallend 2021.

SCHMID Mauro

22

1

Weer een renner die afgelopen jaar een Giro-etappe won. Klimmer die bij Quickstep volop kansen krijgt in het rondewerk waaronder de Giro.

KRON Andreas

23

0

Klimmer bij Lotto die zowel klassiekers als klassementen kan rijden. Won al etappes in de Worldtour, en mikt o.a. op de Ardennen.