maandag 21 januari

 

FROOME Chris

34 jaar

52

Chris is na een jaar afwezigheid weer terug in mijn ploeg als de absolute kopman. Geheel volgens plan en ruim binnen het budget. De lafhartige beschuldigingen aan het adres van deze sympathieke allemansvriend hebben hem vorig jaar weinig goeds gebracht. Dit jaar gaat hij nogmaals laten zien dat hij verreweg de beste ronderenner van het moment is.

Froome wint dit jaar de Dauphine, de Tour de France, de Vuelta en het WK tijdrijden voor eigen volk. Daarmee verdient hij meer dan 80 punten. De overige ploegleiders zullen in hun analyse weer over puur geluk gaan spreken. Ik noem het zelf veilinzicht en wielergogme.

 

COLBRELLI Sonny

29 jaar

14

Ik wilde Colbrelli heel graag hebben. Helaas waren er meer ploegleiders waardoor ik iets meer moest betalen dan verwacht voor deze klasbak. Sonny’s droom is om Milaan – San Remo te winnen. In 2019 kan zijn droom uitkomen. Ik gun het hem. Daarnaast rijdt hij dit jaar ook de overige voorjaarklassiekers. Met zijn zeer goede sprint is hij in al die koersen een factor om rekening mee te houden.

 

URAN Rigoberto

32 jaar

9

Uran is een hele vervelende renner. Een laffe wieltjeszuiger pur sang. Toch ben ik zeer tevreden dat hij in mijn ploeg rijdt voor 9 punten. Rigoberto is een ronderenner die ook in de Waalse klassiekers meedoet voor de overwinning. Het parcours van de Tour de France dit jaar is op zijn lijf geschreven waardoor een podiumplaats een zeer reële mogelijkheid is. 


Uran is de laatste ‘dure’ kopman in mijn ploeg. Samen hebben ze 75 punten gekost. Het plan vooraf was om naast Colbrelli en Froome als derde kopman Matteo Trentin te kopen voor ongeveer 80 punten. Doordat ik aan Uran bleef hangen moest ik improviseren. Ik heb de paniek die dat met zich meebrengt uitstekend weten te verbergen. Van het trillende verhoogde stemmetje was dit jaar gelukkig geen sprake.

Hieronder de kleinere renners die dit jaar verrassend sterk zijn. Als de kopmannen naar verwachting presteren doe ik deze editie weer mee voor de overwinning.


 

VICHOT Arthur

31 jaar

2

Vichot is een renner die ik graag in mijn ploeg heb. Arthur zal dit jaar vooral een Frans programma rijden in een ploeg waarin hij altijd een beschermde status zal hebben. Vichot is een allrounder die graag aanvalt. Hij rijdt dit jaar voor Vital, na 10 jaar FdJ was hij toe aan verandering. In zijn nieuwe ploeg zal hij direct willen tonen dat hij tot de absolute top van het Franse wielrennen moet worden gerekend.

 

SARREAU Marc

26 jaar

2

Er worden in Frankrijk, België en Italië heel veel 1.1 koersen verreden. Sarreau zal dit jaar in veel van die koersen die in een sprint eindigen meedoen voor de overwinning. Ik hoop dat hij er tenminste twee wint.

 

KEUKELEIRE Jens

31 jaar

2

Keukeleire is een renner die ik voor het derde jaar op rij in mijn ploeg heb. Jens is gekocht om in wedstrijden op Belgische bodem enkele zeges binnen te halen. Dat kan hij in zowel eendaagse als meerdaagse wedstrijden. Zo heeft het recente verleden bewezen.

 

VISCONTI Giovanni

36 jaar

1

Visconti maakt in de nadagen van zijn mooie carrière eindelijk deel uit van mijn ploeg. Hij rijdt dit jaar voor de bescheiden Neri Sottoli formatie. Zijn programma zal uitsluitend bestaan uit koersen in Italië. In de vele wedstrijden met een lastig parcours en een matig startveld doet hij ondanks zijn leeftijd mee voor de overwinning.

 

TRATNIK Jan

29 jaar

1

Tratnik is een zeer goede tijdrijder. In kleinere rittenkoersen moet Jan behalve de tijdrit ook het eindklassement winnen. Tratnik is natuurlijk geen geweldige renner maar een prima aankoop voor 1 punt.

 

MADOUAS Valentin

23 jaar

1

Het Franse toptalent Madouas is zeer welkom in mijn ploeg. In zijn eerste professionele seizoen won hij al Parijs-Bourges. Valentin is een aanvaller die ook in het middengebergte uit de voeten kan. 

 

GUERREIRO Ruben

25 jaar

1

Guerreiro verruilde in de winter Trek om zijn geluk bij Katusha te beproeven. Ruben is een renner die aan het eind van een lastige koers over een sterk eindschot beschikt. Met renners van Katusha heb ik zeer slechte ervaringen maar geef Guerreiro toch graag een kans.

 

BRAMBILLA Gianluca

32 jaar

1

Brambilla is een hele sterke renner die graag aanvalt. Met etappe-overwinningen in de Giro en de Vuelta zal hij dit jaar heel graag een Touretappe aan zijn palmares willen toevoegen. Daarnaast zal hij zich ook weer in de Strade Bianche willen laten zien.

 

CICCONE Giulio

25 jaar

1

Ciccone kende vorig jaar een zeer sterk seizoen. De klimmer won de ronde van de Appenijnen. Daarmee verdiende hij een joker. Dat ik hem voor 1 punt mag kopen heeft alles te maken met het moment waarop hij ter veiling werd aangeboden. Ik verwacht dat Ciccone samen met Pantano de kopmannen worden in de Giro voor Trek Segafredo. Een topkoop dus!

 

BOUDAT Thomas

25 jaar

1

Boudat is een zeer jonge Franse sprinter die vorig jaar al een aantal koersen wist te winnen. Net als Sarreau doet Thomas mee voor de sprintoverwinning in de vele kleinere Franse wedstrijden.

 

POWER Robert

24 jaar

1

Robert Power wordt in Australië nog steeds als een supertalent beschouwd. De eerste jaren van zijn professionele carrière verliepen door een blessure anders dan verwacht. Power rijdt dit jaar voor de Sunweb formatie. Hij zal in een grote ronde een dienende rol krijgen in de schaduw van Dumoulin. In andere wedstrijden zal hij eindelijk eens de beschermde status krijgen waarnaar hij zo verlangt.

 

CERNY Josef

26 jaar

1

Cerny is gekocht als megatalent tijdrijden. Onderzoek achteraf heeft uitgewezen dat hij noch kan tijdrijden noch als megatalent mag worden betiteld. Josef blijkt een prima allrounder met een behoorlijke tijdrit. Misverstanden hebben vaak een enorm hoog rendement in mijn ploeg. Ik verwacht dus heel veel van Josef.

 

CONSONNI Simone

25 jaar

1

Simone Consonni werd enkele jaren geleden als één van de grootste Italiaanse sprinttalenten gezien. Dat is er tot op heden niet helemaal (of helemaal niet) uitgekomen. Met de komst van Gaviria is hij ook binnen zijn ploeg weer een plaatsje gezakt in de pikorde. Ik hoop dat dit hem motiveert en de wereld in 2019 laat zien waartoe de kenners hem in staat achten.

 

FELINE Fabio

29 jaar

1

Ik begin mij zo langzamerhand behoorlijk te ergeren aan Fabio. Ik koop hem omdat hij Feline heet en ik een -8 joker op hem heb. De man bulkt van het talent maar de afgelopen jaren laat hij veel te weinig zien. Op het laatste moment kreeg hij toch nog een contract bij Trek. Ik hoop dat hij zich realiseert dat een renner van 29 niet meer als een talent wordt gezien maar als een renner die moet presteren. Ik koop Fabio zolang hij profrenner is.

 

GIDICH Yevgeniy

23 jaar

1

Gidich is ook gekocht als een topper in het tijdrijden waarbij later blijkt dat hij helemaal niet kan tijdrijden. Dit keer heb ik meer geluk want Yevgeniy blijkt een alleraardigst sprintertje te zijn. Ik hoop hem in het late najaar te kunnen zien winnen in die vele koersjes in China. Nu is hij nog te jong.

 

PADUN Mark

23 jaar

1

Padun is een klimmer die graag aanvalt. Vorig jaar liet hij al af en toe zien waartoe hij in staat is. Hoewel veel te jong hoop ik dat hij dit jaar een paar mooie overwinningen haalt in (kleinere) etappewedstrijden.

 

CONTI Valerio

26 jaar

1

Conti is een allrounder. Een behoorlijk goede klimmer met een aardig eindschot. Omdat ik weinig renners heb die in de Giro zullen starten heb ik op het eind van de veiling rittenkapers voor de Giro gekocht. Conti zou met zijn aanvalsdrift en talent makkelijk een positief rendement bij elkaar kunnen sprokkelen.

 

WISNIOWSKI Lukasz

28 jaar

1

Wisniowski heeft Team Sky verlaten omdat hij zichzelf rijp acht voor het kopmanschap. Zijn tweede plaats in Omloop het Volk vorig jaar heeft Lukasz dit zelfvertrouwen gegeven. De boomlange Pool heeft naast een enorme motor een prima sprint.

 

KNOX James

24 jaar

1

Knox is een zeer veelzijdig wielrenner in één van de beste ploegen van het peloton. In veel wedstrijden heeft hij een dienende rol. In de wedstrijden dat hij voor eigen kans mag gaan zou hij zomaar eens hoge ogen kunnen gooien.

 

EG Niklas

24 jaar

1

Niklas Eg is een klimtalent dat uitkomt voor Trek. Hij zal in de eerste dagen van een grote ronde moeten knechten voor Richie Porte. Na de etappe waarin Porte valt en hij weer al zijn botten breekt mag hij voor eigen kans gaan rijden. Hoewel nog heel jong ben ik benieuwd of Eg al iets moois gaat laten zien in 2019.

 

PANTANO Jarlinson

31 jaar

1

Pantano had in 2018 te maken met gezondheidsklachten. Daardoor heeft hij niet laten zien wat van hem verwacht werd. Ondanks dat verdiende hij toch nog punten. Ik ben blij met Jarlinson ook omdat hij kopman in de Giro gaat worden voor één van de betere ploegen in het peloton. Pantano zou wel eens de renner met het hoogste rendement kunnen worden in mijn ploeg dit jaar.

 

MCLAY Daniel

27 jaar

1

McLay is een sprinter uit de tweede lijn. Grote koersen gaat hij niet winnen. Gelukkig zijn er veel meer kleinere koersen waarin hij wel kans maakt. In wedstrijden waar de sprinttoppers niet starten heeft hij altijd kans.

 

MORKOV Michael

34 jaar

0

Ook Morkov is terug van weggeweest in mijn ploeg. Michael rijdt ieder jaar een aantal mooie podiumplaatsen bij elkaar. Soms wint hij. Hoewel in de meeste gevallen hij een dienende rol heeft komen er altijd kansen voor Morkov. Hij is dit jaar gemakkelijk te herkennen aan de Deense kampioenschapstrui.